بعد زيادة أسعار الذهب.. كيف تناولت الدراما المصرية تلك الأزمة "استخدمها عبدالغفور البرعي لصالحه"
تشهد الفترة الحالية ارتفاع كبير في أسعار الذهب، حيث تخطى حاجز الـ 7000 جنيها للجرام، وهو أمر لم يكن يتوقعه المواطنين، ولكن في كل فترة من الفترات نجد زيادة ونقلة كبيرة في أسعار الذهب، وهذا نراه في الدراما المصرية على مدار سنوات مختلفة، وفي ذلك الإطار نرصد أبرز اللقطات الدرامية التي تناولت ارتفاع أسعار الذهب.
الدراما المصرية تتناول ارتفاع أسعار الذهب
الكوميديا والضحك هما مسكن الآلام المفضل عند المصريين والعرب لمواجهة الغلاء. والذهب تحديداً كان بطلاً لمشاهد مضحكة جداً، اعتمدت في أغلبها على "صدمة" السعر أو "التحايل" على طقوس الجواز، من أظرف المشاهد التي جسدت أزمة أسعار الذهب ورصدها موقع تحيا مصر، مشهد "مجدي" أحمد حلمي وهو يذهب لشراء الشبكة مع خطيبته ووالدتها في فيلم إكس لارج، حيث تقول حماته "شوفي دي يا دينا، دي عيار 21 وشغل ليزر، هتاكل من إيدك حتة!"، ليقول كمجدي للصائغ: "بقولك إيه يا شيف.. هو الميزان بتاعك ده حساس بزيادة ليه؟ ما تهزهولنا هزة كدة تير طير منه جرام ولا اتنين.. ده أنا لو بوزن كبدة وقوانص مش هبقى مرعوب كدة!".

يرد الصائغ عليه: "ده ذهب يا أستاذ مجدي، الجرام بالمللي"، فيتناول مجدي الموضوع بسخرية، قائلا: "طب والمللي ده بكام؟ يعني لو العروسة عطست والمللي ده طار، أنا كدة خسرت مستقبل عيالي؟"
أصول الاستثمار في الذهب بـ مسلسل لن أعيش جلباب أبي
وتعلمنا من عبد الغفور البرعي في مسلسل لن أعيش في جلباب أبي أصول الاستثمار، ففي مشهد يقول له عبد الغفور البرعي : "الذهب ده يا عبد الوهاب عامل زي النفس.. يروح وييجي، بس عمره ما بيقطع. الناس تصرخ من غلوه، وأنا أضحك.. تعرف ليه؟"، لير عبد الوهاب: "ليه يا حاج؟"، فقال عبد الغفور البرعر: "عشان اللي يمسك الذهب في وقت الشدة، يبقى ماسك رقاب السوق كله. الجرام اللي بيزيد قرش في جيبك، بيزيد هيبة في عين اللي قدامك. الدهب يا واد 'زينة وخزينة'.. يلمع في إيد مرايتك، ويسندك لما الزمان يلطش."

يعني عشان ألبس البت الدبلة أبيع كليتي.. مشهد مؤثر لـ اللمبي عن زيادة أسعار الذهب
وفي مشهد مؤثر وصادم لـ محمد سعد في فيلم اللمبي، ظهر أحمد سعد أمام فاترينا ذهب وهو يقول "إيه يا عم الحاج اللي إنت كاتبه على اليافطة ده؟ ده سعر الجرام ولا رقم تليفون دولي؟"، ليرد الصائغ: "ده السعر العالمي يا لمبي، الذهب طار!"، فرد عليه اللمبي: "طار؟ طب ما تنشن عليه وتجيبهولنا بطلقة ولا حاجة! يعني أنا عشان ألبس البت دبلة، لازم أبيع كليتي وأعمل جمعية مع "أقراص الناموس"؟ طب بقولك إيه.. عندك ذهب "مستعمل"؟ يعني يكون حد لبسه واتنكد وفكه؟ أهو يكون سعره حنين وواخد على الوجع!".
ورصد أيضا مسلسل أبو العروسة ارتفاع أسعار الذهب في مشهد لـ الفنان سيد رجب وهو يتحدث مع زوجته "سوسن بدر"، قائلا: "يا عايدة الذهب النهاردة بقى عامل زي "الزئبق"، تمسكيه من هنا يهرب من الناحية التانية. دخلت الصاغة النهاردة حسيت إني داخل البنك المركزي.. الراجل بيقولي السعر، وأنا أقوله 'وحد الله في قلبك يا راجل ده أنا جاي أستر بنتي مش جاي أشتري منجم سكري'!".