عاجل
الخميس 26 فبراير 2026 الموافق 09 رمضان 1447
رئيس التحرير
عمرو الديب

باسل سماقية: درست في مصر إعدادي وثانوي وجامعة

باسل سماقية
باسل سماقية

تحدث باسل سماقية رئيس مجلس إدارة شركة قطونيل، عن مساره التعليمي وكيف جمع بين الدراسة والعمل منذ صغره.

الصحيان بدري سر النجاح.. وثقافة الصيف عندنا في سوريا كانت شغل مش فسح

وقال باسل سماقية رئيس مجلس إدارة شركة قطونيل، في لقاء مع الإعلامية لميس الحديدي مقدمة برنامج "رحلة المليار"، عبر قناة "النهار": "درست في مصر، إعدادي وثانوي وجامعة في مصر، دخلت إدارة أعمال، بس كنت بروح انتساب عشان كنت بشتغل، بروح على الامتحانات والباقي كله في الشغل".

بعلم ولادي يشتغلوا نصف الوقت في الصيف.. أول مرتب أخذته كان 40 جنيه.. وكنت بشاطر ع المكن بفك وأركب

وتابع باسل سماقية رئيس مجلس إدارة شركة قطونيل، أن : "كنت بحب الشغل قوي ودي بنصح بيها كل الشباب إن الشغل حاجة أساسية، إنه يصحى بدري وينزل بدري حتى في الإجازة. الصحيان بدري سر النجاح، التفاؤل والصبر سر النجاح، إن الواحد ميضيعش وقته بالفسح وخلاص".

وأشار باسل سماقية رئيس مجلس إدارة شركة قطونيل، إلى أن ثقافة العمل هذه كانت متأصلة منذ الصغر: "ده ثقافة موجودة في سوريا إن الصيف مينفعش يبقى فسحة بس، لازم شغل، وأنا بعود ولادي على كده، بينزلوا يشتغلوا في الصيف نص الوقت شغل".

صوت المكن بالنسبة لي زي صوت أم كلثوم

واستذكر باسل سماقية رئيس مجلس إدارة شركة قطونيل، أول مرتب له مع والده: "أول مرتب أخذته كان 40 جنيه، وكان مرتب صغير طبعاً. وبعدين بقيت شاطر ع المكن، بفك المكن وأركب المكن. أنا بالنسبة لي صوت المكن صوت أم كلثوم بجد".

تابع موقع تحيا مصر علي